PKN
Hervormde gemeente Wjelsryp-Baaium
 
Update World Servants Update World Servants
Afgelopen jaar zijn zeven jongeren naar Zambia en Ecuador geweest met World Servants en ook dit jaar zullen zeven jongen een reis maken. Selma de Boer, Tjerk Smink, Johannes van der Veer, Ultsje de Jong en Baukje Post zullen in Sierra Leone klaslokalen bouwen. Wianne Greidanus en Wytske de Vries zullen in Rwanda een kleuterschool bouwen. Samen met de lokale bevolking zullen wij twee weken aan deze scholen bouwen om de kinderen een toekomst te bieden.


Data:


15 maart Benefietconcert troch it korps fan Spannum yn de tsjerke fan Baaium

16 mei Schuurfeest by Tjerk Smink yn de  skuorre.
 
World Servants 2018-2019 World Servants 2018-2019
Ieder jaar trekken honderden jongeren uit heel Nederland de werkhandschoenen aan om mee te helpen aan de bouw van klinieken en scholen en sanitaire voorzieningen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De projecten worden onder het motto ‘bouwen aan verandering’ georganiseerd door de christelijke organisatie World Servants.
Wij Wytske de Vries, Ymie Meulenaar, Wianne Greidanus, Riemy Rispens, Rommy Post en Baukje Post, gaan ook bouwen aan verandering! In de zomer van 2018 gaat Wytske naar Ghana om daar klaslokalen te gaan bouwen. In 2019 zal de rest van de groep gaan. Op dit moment zijn de projecten voor 2019 nog niet bekend een daarom kunnen we nu ook nog niet precies vertellen waar we naar toe gaan en wat we gaan bouwen.
De reden voor ons om mee te gaan met een project van World Servants is om nieuwe ervaring op te doen en om ervoor te zorgen de toekomst van het ontwikkelingsland waar wij heen gaan te verbeteren. Ook zijn we erg benieuwd naar de cultuur en de manier van leven in het land. Door samen met de lokale bevolking te bouwen kunnen we hun een betere toekomst geven en zij ons een ervaring voor het leven.
Het bouwen aan verandering is natuurlijk niet gratis. Per persoon moeten we ongeveer €2500 ophalen. In totaal komt het voor ons als groep neer op een bedrag van ongeveer €15.000. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen hebben ook uw hulp nodig! Wij zullen het komende anderhalf jaar veel actie voeren en hopen dat u ons daarin wilt steunen. Het is ook mogelijk om ons te sponsoren via de website, www.worldservants.nl/actieplatform/groep/wjelsrypwinsum. Hier kunt u ervoor kiezen om eenmalig, eens per kwartaal of een per maand te doneren. Het gaat hierbij dan om een periode van één jaar. Op deze site kunt u ons ook volgen tijdens de actieperiode. Hier kunt u de tussenstand vinden en zullen wij bijhouden welke acties er zijn geweest en nog gaan komen.
Onze vorige actie was het schuurbuffet op 24 maart ’18. Er werden erg lekkere stamppotten gegeten. Stamppotkokers erg bedankt voor het maken van de stamppot. Voor de beste stamppot hadden wij de Gouden Stamper. Deze werd gewonnen door Jelle en Tineke Hoitema met een zuurkoolstamppot. Het was een erg gezellige avond. Iedereen hartelijk dank voor de steun!
Onze volgende actie is de chocoladeverkoop. Heerlijke chocolade voor het goede doel. Meer informatie volgt snel. Natuurlijk hebben we ook nog steeds de flessenbak, het oud ijzer en de potgrond.
Het uiteindelijke doel is dat wij samen met de lokale bevolking ervoor gaan zorgen dat zij zich als gemeenschapen weer verder kunnen ontwikkelen door samen met hun te gaan bouwen aan verandering!
Wij hopen op uw steun!
Ymie, Wianne, Wytske, Riemy, Rommy en Baukje
 
 
 
AVG
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.